Hrvatski radio

Radio Knin

"Tragovima kamenja" u galeriji Kninskog muzeja

04.07.2019.

21:09

Autor: Dragan Gligora

"Tragovima kamenja" u galeriji Kninskog muzeja

"Tragovima kamenja" u galeriji Kninskog muzeja

Foto: - / -

Večeras je u galeriji Kninskog muzeja na tvrđavi otvorena izložba grafika "Tragovima kamenja", zadarskog umjetnika Marka Ramljaka. Kombiniranom tehnikom i jednostavnim izrazom Ramljak na dvadesetak grafika prikazuje dalmatinski pejzaž i njegove prepoznatljive motive.

Motive dalmatinskog krša, koje obrađuje na svojim grafikama, Marko Ramljak nosi u sebi od ranog djetinjstva koje je dobrim dijelom proveo na otoku Molatu.

Svoje umjetničke vizije začete u djetinjstvu, a kasnije obogaćenje promatranjem i studioznim proučavanjem, Ramljak pretače u konkretno likovno djelo, kombinirajući različite tehnike: grafiku, fotografiju, crtež i digitalnu obradu.

Ramljak se i nakon ovog ciklusa namjerava baviti obradom sličnih motiva, težeći zrelosti i većoj jednostavnosti izraza, ili kako sam autor kaže: Jednostavnije, sažetije, ali punije i više.

Na otvorenju izložbe govorio je sam umjetnik Marko Ramljak i kustosica Ivana Mikulić Sarić, koja je i autorica postava. Ovaj kulturni događaj organizirao je Kninski muzej, a radove iz ciklusa "Tragovima kamenja" možete pogledati na kninskoj tvrđavi do 31. srpnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.