Hrvatski radio

Radio Knin

U kninskoj knjižnici Predstavljena knjiga "Arsenizmi"

24.04.2019.

12:54

Autor: Dragan Gligora

U kninskoj knjižnici Predstavljena knjiga "Arsenizmi"

U kninskoj knjižnici Predstavljena knjiga "Arsenizmi"

Foto: - / -

Sinoć je u sklopu "Noći knjige" u kninskoj narodnoj knjižnici predstavljena knjiga "Arsenizmi – Arsen Dedić o sebi i drugima i drugi o njemu", šibenskog kroničara Darka Gulina. U knjizi je Gulin prikupio Arsenove izjave, komentare, aforizme i anegdote.

Gulin kaže kako je knjigu napisao neposredno nakon Arsenove smrti želeći tako na jednom mjestu prikupiti njegova lucidna razmišljanja, ideje, komentare i anegdote, i tako ih spasiti od zaborava.

Često se Arsenu zamjeralo da je u svojim komentarima znao biti isuviše kritičan, pa čak i pomalo sarkastičan. Međutim, Gulin smatra kako je Arsenov humor zapravo tipičan dalmatinski način govorenja o ljudima i stvarima koje ga okružuju.

Arsenizmi su oduševili Kninjane, a Gulin kaže kako je knjiga naišla na izuzetno dobar prijam svuda gdje je predstavljena, posebno u Šibeniku.

Uz Gulina, kao glazbeni gost nastupio je i kninski tenor Hrvoje Marić, koji je izveo i neke Arsenove pjesme, a autora je predstavila Ana Sunko iz kninske narodne knjižnice. U sklopu manifestacije "Noći knjige" u knjižnici je jučer osnovan i čitateljski klub i održana radionica o stripu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.