Hrvatski radio

Radio Knin

U subotu izložba Anite Živaljić u Fotoklubu Knin

27.09.2022.

17:34

Autor: Radio Knin

Izložba Anite Živaljić

Izložba Anite Živaljić

Foto: Fotoklub Knin / HRT

U subotu će u sklopu jesensko - zimskog ciklusa u izložbenom prostoru Fotokluba Knin svoje radove predstaviti Splićanka Anita Živaljić. Otvorenje izložbe je u 19 sati.

Na izložbi će biti predstavljene fotografije koje su nastale u prostorijama Kluba u rujnu, i to isključivo za ovaj ciklus. 

Šta me inspiriralo?! Želja da pokažem kako fotografija može biti drugačija, art, da se o njoj promišlja i da se ona stvara. Da se sastoji od više elemenata, geometrije, svjetla, sjene, oblika, priče, emocije. I da je to moćan medij koji može prenijeti razne poruke na različite načine. Da volim i uvažavam različitost i nastojim dati nešto drugačije, istaknula je autorica u najavi izložbe.

Anita Živaljić rođena je u Splitu 1970. godine. Odrasla je u umjetničkoj obitelji, uz oca samoukog slikara i kipara. Dugo je tražila medij u kojem bi izrazila nemirni duh i buntovnu prirodu, a smiraj za svoje stvaralaštvo pronašla je u fotografiji.

Počela sam živjeti fotografiju. Ona postaje sastavni dio mog života i novi član moje obitelji. S njom se budim i s njom tonem u san. Ona je ono što sam dugo nosila u sebi. Opušta me, oslobađa, ispunjava i svaki trenutak njenog nastajanja za mene je poseban, poručuje Splićanka Anita Živaljić, inače članica Fotokluba Knin. Nadahnuće nalazi u vodi, osobito u rijekama, pa ne iznenađuje što je za svoju fotografsku adresu izabrala upravo naš grad.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.