Hrvatski radio

Radio Knin

Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja

07.03.2022.

21:19

Autor: Radio Knin

Poljoprivredne potpore

Poljoprivredne potpore

Foto: scokaric / HRT

Poljoprivrednici od danas mogu podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2022. godinu, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Poljoprivrednici Zahtjev mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 16. svibnja 2022. godine.

Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivrednu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. 

Za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može se zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2022. i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje. Podnošenje jedinstvenog zahtjeva za zakašnjele zahtjeve je do 10. lipnja 2022., ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja, objavljeno je na stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.