Hrvatski radio

Radio Knin

20. godina boćarskog kluba Zrinski

13.01.2020.

13:27

Autor: Dragan Gligora

20. godina boćarskog kluba Zrinski

20. godina boćarskog kluba Zrinski

Foto: - / -

Kninski boćarski klub Zrinski jučer je svečano obilježio dvadesetu obljetnicu rada. Zrinski je jesenski prvak županijske lige s velikim izgledima da prvo mjesto zadrži do kraja sezone i tako uđe u viši rang natjecanja.

Osim lige, kninski boćari natječu se u kupu i organiziraju dva tradicionalna turnira – turnir povodom Dana grada i Oluja kup. Za istaknuti je i dva igrača, Ivicu Blaževića i Matu Teskeru, prvake županije u parovima za 2019. godinu. Na jučerašnjom obilježavanju 20. obljetnice prezentaciju o radu kluba održao je predsjednik Ivica Blažević. On je na kraju istaknuo kako će Zrinski nastojati i dalje uspješno djelovati te u svoje redove privući što veći broj mladih. Već su u tijeku priprem za pokretanje boćarske škole za mlade.

Na svečanosti su podijeljene nagrade pojedincima i ustanovama zaslužnima za rad kluba. Nagrade su dobili: Joso Pauk, Stanko Gojanović, Zajednica sportova grada Knina, Grad Knin i Šibensko-kninska županija. Nagradu je dobio i igrač s najdužim stažom u klubu – Miro Bralić. Naime, on sudjeluje u radu Zrinskog od samog osnutka, a aktivno se natječe još i danas.

Obilježavanje obljetnice vodio je Ante Nadomir Tadić Šutra, koji je sudjelovao i u kulturno-umjetničkom dijelu programa. Okupljenima se obratio i dožupan Nikola Blažević i najstariji član kluba Velimir Šamija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.