Hrvatski radio

Radio Knin

10. Tjedan cjeloživotnog učenja

27.09.2016.

09:16

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U obilježavanje se i ove godine uključilo Pučko otvoreno učilište Knin. Program je počeo otvaranjem izložbe slika "Knin - Vukovaru, za vodotoranj". Izloženi su radovi s ovogodišnje Likovne kolonije u kolovozu.

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ov inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. 

 

Program POU Knin za obilježavanje 10. Tjedna cjeloživotnog učenja

1. Izložba slika „Knin – Vukovaru, za vodotoranj“, održat će se dana 26. rujna 2016. godine s početkom u 18:30 sati (svečanost otvaranja izložbe) u prostorima Učilišta.

Na izložbi će biti izloženo 40-ak radova slikara koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji održanoj u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

2. Dani otvorenih vrata ( 28.9. i 29.9.2016.)

Dani otvorenih vrata će se održavati od 08:00 do 15:00 sati. Građankama i građanima će pružiti dodatne informacije o programima koje POU Knin provodi (uvjetima upisa i načinu izvođenja nastave i ostalim detaljima). POU Knin dobiva povratnu informaciju o tome koji programi su najzanimljiviji za potencijalne buduće polaznike.
Interesiraju nas i upiti za programe koje još nemamo u ponudi, tako da možemo i na taj način pratiti trendove i što bolje povezati obrazovanje i potrebe tržišta rada.

3. Radionica „Izrada dekorativnih predmeta od gline“, 28.9. od 14:00 do 19:00 sati.

Radionica će se održati za građane koji su zainteresirani za dobivanje nekih osnovnih informacija o glini i izradi određenih predmeta od gline, te po želji samo se „upustiti“ u ovaj izazov.

4. Stanislav Muškinja, UDARALJAŠKI KONCERT, prostor HKD Napredak Knin,
dana 30. rujna 2016. s početkom u 19:30 sati.

U prostorima HKD „Napredak“ Knin, Stanislav Muškinja će izvesti „Udaraljaški koncert“. Na programu su: Muškinja, O'Meara, Murtynciow, Lešnik, Pugelnik, Bach i Potočnjak.
Koncert se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.