Hrvatski radio

Radio Knin

13. sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

01.08.2018.

09:13

Autor: Nives Hladnić

13. sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

13. sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Foto: - / -

Sjednica je počela minutom šutnje i pljeskom u čast Oliveru Dragojeviću i u skladu s Danom nacionalne sućuti. Završila je čestitkom u povodu predstojećeg blagdana 5. kolovoza, i pozivom gradonačelnika građanima Hrvatske da sudjeluju dostojanstveno u proslavi.

Vijećnici su potvrdili dosadašnju vršiteljicu dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Cvrčak, Maru Barić kao ravnateljicu ustanove na mandat od četiri godine, pa usvojili četiri financijska izvješća gradskih firmi i organizacija. Godišnja bilanca za 2017. najbolja je u Čistoći i zelenilu, gdje je ostvarena dobit u iznosu od skoro 427 tisuća kuna.
Direktorica Ivana Jelić:

Komunalno poduzeće Knin završilo je prošlu godinu s 31,5 tisućom kuna dobiti, ali i oko 13 milijuna kuna nenaplativog duga – izvijestio je direktor Damir Velić odgovarajući na pitanje vijećnice Marine Krvavice.

Uključio se i gradonačelnik:

Turistička zajednica Grada Knina godinu je završila s negativnom bilancom – 150 tisuća kuna. Razlika je nastala zbog otpisa opreme donirane Kninskom muzeju i uređenjem Srednjovjekovnog parka, objasnila je direktorica Matea Lozančić i obznanila kako je lani u Kninu ostvareno 7447 noćenja.
Upravitelj Knin godinu je završio u plusu oko 15 i pol tisuća kuna. Za direktora društva Antu Čajića, vijećnica Krvavica imala je pitanje o cijenama u restoranu na Tvrđavi.

Vijeće je usvojilo Odluku o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora u vlasništvu Grada, Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim, izgubljenim i divljim životinjama, te Odluku o nekoliko mjera vezanih uz poljoprivredno zemljište.
Nekoliko vijećničkih pitanja odnosilo se na brzu vožnju u gradu, pa je najavljeno postavljanje vibracijskih traka ili kamera u gornjem dijelu Tomislavove, u Trpimirovoj i Branimirovoj ulici.
A što se tiče Intervencijskoga plana, poslane izmjene i dalje su u fazi prijedloga i davanja mišljenja. Neke će izmjene biti usvojene, a neke poput restorana na Krčiću, neće.

Vijećnicu Mariju Čurić zanimalo je koliko je EU novca došlo u Knin a koliko je potrošeno iz gradskog proračuna za projekte. Odgovor zahtjeva prikupljanje podataka, pa će biti dostavljen u pisanom obliku, kazao je Marijo Ćaćić, zamjenik gradonačelnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.