Hrvatski radio

Radio Knin

07:48 / 17.05.2016.

Autor: Nives Hladnić

17. svibnja - Dan Šibensko-kninske županije

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šibensko-kninska županija stvorena je 1997. kada je području tadašnje Šibenske županije pripojeno kninsko područje koje je bilo u sklopu Zadarsko-kninske županije. Prema popisu iz 2011. u 5 gradova i 15 općina živi 109.375 stanovnika.

U povodu obilježavanja 17. svibnja - Dana Šibensko-kninske županije, izaslanstvo Županije, položiti će vijence i zapaliti svijeće u spomen svima koji su živote dali za domovinu Hrvatsku, u utorak, 17. svibnja 2016. godine u 9.30 satikod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj.

 

Poziv za polaganje vijenaca upućen je predstojnici Ureda državne uprave, gradonačelnicima i načelnicima općina, predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnicima policije, vojske i HRM-a, te predstavnicima političkih stranaka.

 

Istoga dana, s početkom u 11.00 satiu Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održat će se svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama Šibensko-kninske županije u 2016. godini. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.