Hrvatski radio

Radio Knin

10:37 / 20.06.2018.

Autor: Lidija Grubišić

19-godišnajk u Kninu krao novac, nakit, tehničku robu

19-godišnajk u Kninu krao novac, nakit, tehničku robu

19-godišnajk u Kninu krao novac, nakit, tehničku robu

Foto: - / -

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom osumnjičenim za desetak krađa, od kojih je pet teških, a sve na štetu 10 osoba i dvije tvrtke. Ukupna šteta procjenjuje se preko 40 tisuća kuna.

Osumnjičeni je 7. kolovoza prošle godine u Kninu, na osobito drzak način, 28-godišnjoj zaposlenici splitske tvrtke, pri odlasku u banku radi pologa novca, otuđio torbicu s iznosom 19.520,10 i njezinim osobnim ispravama. Isto tako je u travnju dvjema 84-godišnjakinjama s vrata istrgnuo zlatne lance, pri čemu je jedna od starica lakše ozlijeđena.

Kriminalističkim istraživanjem nadalje je utvrđeno i da je osumnjičeni u vremenu od 4. do 18. lipnja u Kninu, počinio još nekoliko krađa tijekom kojih je krao krao novac, tehničku robu i mobitele. Ukupna nastala šteta svim ovim kaznenim djelima je procijenjena na 44.970,10 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Šibensko-kninske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.