Hrvatski radio

Radio Knin

30 godina bez Dražena

07.06.2023.

10:29

Autor: HRT

Dražen Petrović

Dražen Petrović

Foto: Grubišić / Hrt

Na današnji dana prije 30 godina napustio nas je Dražen Petrović, jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša. Tragično je stradao u prometnoj nesreći u Bavarskoj. 

Svoju sjajnu karijeru počeo je sa 16 godina u Šibenki, potom je igrao za Cibonu, Real Madrid, a nakon toga prelazi u NBA ligu.  S nepunih 18 godina postaje član reprezentacije tadašnje Jugoslavije s kojom na Europskom prvenstvu u Zagrebu 1989. i Svjetskom prvenstvu u Argenitini 1990. godine osvaja zlato dok s hrvatskom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine srebrnu medalju.

Izaslanstva njegova rodnog grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, sportskih klubova, udruga kao i brojni građani položit će cvijeće i zapaliti svijeće kod Draženovog spomenika na Baldekinu, a u sportskoj dvorani na Baldekinu, u sklopu manifestacije „30 godina bez Dražena”, igrat će se međunarodni košarkaški turnir U-20 reprezentacija na kojem sudjeluju Kanada, Crna Gora, Češka i Hrvatska.

Na tvrđavi Barone u subotu, 10. lipnja bit će prikazan film „Naš Mali” , autorice Ivane Guberine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.