Hrvatski radio

Radio Knin

34. sjednica Gradskog vijeća Knina

12.12.2016.

15:59

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kninski gradski vijećnici na hitnoj sjednici Gradskog vijeća, donijeli su dvije odluke – o prijenosu prava građenja u korist Veleučilišta Marka Marulića i odluku o osnivanju Poduzetničke zone Oćestovo.

Žurnost je bila uvjetovana zakonskim rokovima, objasnio je gradonačelnik Nikola Blažević i naglasio kako se prvom odlukom završava desetogodišnji posao. U ožujku 2017. Studentski dom u Kninu, tako bi trebao primiti prve studente.

Odlukom vijećnika, osnovat će se Poduzetnička zona Oćestovo, smještena na raskrižju dviju državnih cesta – prema Zadru i prema Zagrebu. Na većem dijelu od oko 45 hektara, bit će izgrađene solarne elektrane, a onaj manji namijenjen je gospodarskom sadržaju.

Vijećnica Vedrana Požar pitala je poduzima li se išta na vodoopskrbi za mještane Oćestova. Za sustavno rješenje u Oćestovu i u još nekoliko naselja, u ovom trenutku Grad Knin nema nikakvih kapaciteta, objasnio je gradonačelnik i  najavio mogućnost pripreme dokumentacije i prijave na europske projekte.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.