Hrvatski radio

Radio Knin

36. sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

27.02.2017.

14:31

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradski vijećnici prihvatili su Program izgradnje Poduzetničke zone Oćestovo, koja će s površinom od oko 45 hektara, biti najveća u Kninu. Usporedbe radi, zona Peparandija manja je pet puta. Trećina zone namijenjena je za solarne elektrane, ostatak za radne, proizvodne, skladišne sadržaje.

Procijenjena ulaganja su oko 25 milijuna kuna kroz tri godine, a u pismima namjere iskazan je interes za zapošljavanje oko 300 radnika.
Nadalje, na sjednici Gradskog vijeća definirane su odredbe Odluke o grobljima. Prihvaćena je sugestija vijećnice Jovanke Ilić

vijećnica Jovanka Ilić

Na pitanje vijećnika Ante Nadomira Tadića Šutre, o izdvajanju za kulturu, sport i socijalne potrebe, a s obzirom na izbornu godinu, gradonačelnik Nikola Blažević odgovorio je da ne očekuje probleme, unatoč negativnom utjecaju porezne reforme.

gradonačelnik Nikola Blažević

Na 36. sjednici Gradskog vijeća usvojene su i Mjere zaštite i spašavanja u nepovoljnim uvjetima na području Grada Knina, izmijenjeni koeficijenti za obračun plaće koji neće utjecati na proračunska sredstva, te formalnosti oko dokumentacije vezane za Narodnu knjižnicu Knin i njezinu ravnateljicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.