Hrvatski radio

Radio Knin

63-godišnjakinja iz Knina prijavila lažno boravište kako bi primala putne troškove

14.09.2023.

09:50

Autor: HRT

policija

policija

Foto: L.G. / HRT

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakinjom osumnjičenom za prijevaru.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je osumnjičena, radi stjecanja materijalne koristi, u vremenskom razdoblju od siječnja 2017. do prosinca 2022.g. lažno prikazala svoje mjesto boravišta u Zadru umjesto u Kninu, a sve kako bi primala nepripadajuće putne troškove do mjesta na kojem je radila. Na ovakav način je oštetila javno poduzeće u kojem je radila za 10.485 eura. Protiv osumnjičenice je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. 

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom osumnjičenim za pet prijevara i jednu računalnu prijevaru. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, u suradnji s više policijskih uprava, sumnja se da je 29-godišnjak, s namjerom pribavljanja materijalne koristi, od ožujka do kolovoza 2023.g. putem računala ostvarivao kontakte s različitim osobama koristeći se lažnim imenima i dovodeći ih u zabludu da prodaje igrice za računala ili ulaznice za pojedine koncerte te da iznajmljuje stan. Nakon što su oštećeni pristali na komunikaciju s osumnjičenim, kupovali su,a  bonove kao sredstvo plaćanja i slali ih osumnjičenom u zamjenu za kupljene proizvode. Na ovaj način prevario je  maloljetnika s područja Zadra za 275 eura, 50-godišnjaka iz Pule za 175 eura, 29-godišnjaka iz Karojbe za 360 eura, 40-godišnjaka iz Ližnjana za 390 eura, 20-godišnjakinju iz Feričanaca za 270 eura te 30-godišnjakinju iz Zagreba za 650 eura.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.