Hrvatski radio

Radio Knin

Alkoholizirani muškarac pucajući iz puške želio naplatiti dug

04.02.2019.

12:51

Autor: Lidija Grubišić

Alkoholizirani muškarac pucajući iz puške želio naplatiti dug

Alkoholizirani muškarac pucajući iz puške želio naplatiti dug

Foto: - / -

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom osumnjičenim za pokušaj protupravne naplate na štetu 34-godišnjaka, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te za nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni je 2. veljače oko 12 sati u Kninu, u alkoholiziranom stanju, došao u obiteljsku kuću 34-godišnjaka kako bi naplatio tražbinu koju mu 34-godišnjak duguje. Kada ga u kući nije zatekao, osumnjičeni je, verbalno napao 68-godišnjaka, koji je uz 33-godišnjaka bio u kući, nakon čega ga je 68-godišnjak potjerao.

Potom se osumnjičeni oko 18 sati ponovno vratio do obiteljske kuće 68-godišnjaka, u kojoj je bio i 33-godišnjak, te je iz automatske puške u kuću ispalio dva streljiva i tri hitca u nepoznatom smjeru, a nakon što mu jedan metak nije ispalio, pušku i tri okvira sa streljivom , odbacio je u blizini zaseoka Bradaši, gdje su, puška, s tri pripadajuća spremnika s 88 komada streljiva, prilikom pretrage tog područja, pronađeni.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je dragovoljno predao dva spremnika automatske puške, jedan ispunjen s 14 komada streljiva, drugi s 26 komada streljiva, jednu malokalibarsku pušku, sa 20 komada pripadajućeg streljiva i još jednu poluautomatsku pušku. Sve je neovlašteno posjedovao.

Nakon kriminalističkog istraživanja,uz kaznenu prijavu, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Šibensko-kninske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.