Hrvatski radio

Radio Knin

Biciklistička utrka "Tour of Croatia"

19.04.2016.

07:48

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 19. do 24. travnja održava se drugo izdanje međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia – Race trough the natural beauty“, koja se vozi u šest etapa, a druga i treća etapa, koja će se voziti 20. i 21. travnja, prolazi preko našeg područja.

Iz PU Šibensko-kninske pozivaju sve sudionike da pridonesu sugirnom odvijanju ove biciklističke utrke, da pri planiranju kreatanja odmah izaberu alternativne pravce kretanja, a ukoliko se za vrijeme održavanja utrke nađu na trasi, da poštuju uspostavljenu privremenu regulaciju prometa.

"Dio druge etape NP Plitvička jezera – Split na relaciji od Pađana preko Knina do Civljana kretat će se državnom cestom D 1 u ukupnoj dužini od 45 kilometara u vremenskom razdoblju od 12,40 do 14,00 sati.

Dio treće etape Makarska – Šibenik preko našeg područja vozi se u ukupnoj dužini od 83 km po slijedećem itinereru: Kljaci – Umljanovići – Kričke – Drniš – Širitovci – Roški slap – Laškovica – Rupe – Dubravice – Skradin – Lozovac – Tromilja – Dubrava – Šibenik u kojem je cilj utrke a gdje bi sudionici utrke trebali stići između 15,30 i 16,00 sati.

Posebno napominjemo da će biciklisti voziti dva kruga kroz Grad Šibenik po slijedećem itinereru:

Srednja magistrala – odvojak Put bioca – Put bioca – odvojak Stjepana Radića – Stjepana Radića - Ante Šupuka – Ante Starčevića – Stjepana Radića – Poljana – Kralja Zvonimira – 113. Šibenske brigade HV-a – Srednja magistrala (obilaznica Grada Šibenika preko državne ceste D 8) - odvojak Put bioca – Put bioca – odvojak Stjepana Radića – Stjepana Radića - Ante Šupuka – Ante Starčevića – Stjepana Radića – Poljana gdje će se ispred Krešimirovog doma nalaziti cilj utrke.

Duž trase kretanja kroz Grad Šibenik, na svim raskrižjima bit će postavljene zaštitne ograde zbog čega će prometovanje vozila duž trase kretanja biti zabranjeno od 14,30 do 16,00 sati."

 

O utrci, sa službenih stranica Tour of Croatia - http://www.tourofcroatia.com/:

"Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia održat se od 19. do 24. travnja 2016. godine, u 6 etapa, a velika je novost da će na ovogodišnjem izdanju nastupiti timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda.

Tour of Croatia događanje je kojem je sportska arena cijela Hrvatska, utrka se održava na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina, a prolazi kroz više od 100 različitih mjesta, s više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo. Utrka ove godine počinje u Osijeku, izravno će je prenositi HRT i Eurosport, a TV prijenos će emitirati i brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji –  od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Prvi Tour of Croatia održan je 2015. godine. Utrka je trajala 5 dana, a ukupni pobjednik od 160 natjecatelja bio je Maciej Paterski. Kao i prošle godine, nastupit će ukupno 20 timova, no uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova, nacionalnih parkova i regija kroz koje prolazi. Manifestacija je to koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih motiva za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unaprjeđenja imidža Hrvatske u svijetu.

Organizator utrke je agencija Top Sport Events, koju predstavljaju Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor te Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.