Hrvatski radio

Radio Knin

Održan tradicionalni Božićni prijem Grada Knina

23.12.2022.

14:23

Autor: scokaric

Božićni prijem

Božićni prijem

Foto: scokaric / HRT

U Kninu je održan tradicionalni Božićni prijem gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća na kojem su se i ove godine okupili brojni uzvanici. Poslane su snažne poruke zajedništva i mira.

Rođenjem Isusa Krista čovjek je dobio novi identitet, naglasio je u svom obraćanju predsjednik Gradskog vijeća Dragan Miličević. Poželio je prisutnima više radosti i smijeha u sljedećoj godini:

Predsjednik Gradskog vijeća Dragan Miličević

Rat u Ukrajini u prošloj je godini izazvao nove gospodarske potrese, a rast cijena, osobito u građevinskom sektoru, utjecao je i na provedbu lokalnih projekata, no Grad Knin uspio je zadržati glavu iznad vode, i to zahvaljujući vrijednim i sposobnim djelatnicima Gradske uprave, istaknuo je gradonačelnik Marijo Ćaćić te dodao da je trenutačno na području Grada otvoreno šesnaest gradilišta. Najvažniji je projekt Poduzetničkog centra jer je osnova demografske obnove, a njime će se osigurati nova radna mjesta. Sljedeća godina bit će godina ubiranja plodova, najavio je Ćaćić, jer se provedba projekata bliži kraju:

Gradonačelnik Marijo Ćaćić

Gradonačelnik je na poseban način zadovoljan povijesnim rastom broja novorođene djece, i to od 39%. Stoga je pozvao sve prisutne da ujedinjenim snagama toj djeci osiguraju bolju budućnost. Važnost zajedništva, pa i u teškim trenucima, podcrtao je i župan dr. Marko Jelić koji je istaknuo da nas sve međusobno veže kršćanski moral:

Župan dr. Marko Jelić

Županija je tu za vas, dodao je župan Jelić, a potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga u svom je obraćanju izdvojila da Grad Knin može računati i na Vladinu podršku te da ima projekte koji su prepoznati i na nacionalnoj razini:

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga

Otvoreno, demokratsko i tolerantno društvo zajednički su ciljevi, poruka je s Božićnog prijema na kojem je zajedničku molitvu predvodio gvardijan Samostana svetog Ante fra Josip Gotovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.