Hrvatski radio

Radio Knin

Broj prometnih nesreća na kninskom području u značajnom porastu

13.01.2022.

13:48

Autor: Radio Knin

Policija

Policija

Foto: scokaric / HRT

Broj prometnih nesreća na području Policijske postaje Knin u 2021. godini u značajnom je porastu u odnosu na prethodnu. Zabilježeno je 119 prometnih nesreća s ukupno 59 ozlijeđenih, a izgubljena su dva života.

Prema policijskoj statistici za prošlu godinu najčešće se prometne nesreće događaju u srpnju i kolovozu kad je promet najgušći.

Povećan je i broj nesreća u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola, kazao nam je policijski službenik za prevenciju i sigurnost cestovnog prometa Lukica Bilan te je dodao:

Policija

Iz Policije kažu da su svjesni da treba pojačati nadzor brzine. Pet je kamera postavljeno na području Knina; u Tomislavovoj, Tvrtkovoj, Tuđmanovoj, Zvonimirovoj, Ulici 4. gardijske brigade, te u Kijevu i u Čenićima, a uskoro bi mogla biti postavljena i u Kistanjama, najavljuje Bilan:

Policija

Brojne su pritužbe sugrađana vezano za prometnu nekulturu, najviše vezano za Tomislavovu, Meštrovićevu, Tvrkovu ulicu, Trg Oluje, a sporno je i ponašanje mladih vozača uz Cesarićevu obalu. Policijski službenik Lukica Bilan:

Policija

Parkiranje na nogostupu ili uz pješačke prijelaze, nepropisno zaustavljanje nasred kolnika, namjerno proklizavanje samo su neka od ponašanja u prometu koja ugrožavaju sigurnost pa iz Policije apeliraju:

Policija

Policija nastavlja provoditi preventivno-represivne akcije, educirati vozače i pješake te i dalje vršiti nadzor i kontrolu prometa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.