Hrvatski radio

Radio Knin

Budući vođe Hrvatske vojske na Kninskoj tvrđavi

13.10.2021.

17:11

Autor: Nives Hladnić

Budući vođe Hrvatske vojske na Kninskoj tvrđavi

Budući vođe Hrvatske vojske na Kninskoj tvrđavi

Foto: - / -

44 polaznika 3. naraštaja obuke za razvoj vođa u Središtu za razvoj vođa ”Marko Babić“ u Udbini, proveli su završnu hodnju od Udbine do Knina, što predstavlja krunu zahtjevne šestotjedne obuke. Hodnja je završila usponom na Kninsku tvrđavu, gdje su polaznicima uručene značke Središta.

Završetak obuke novi je početak u vojnim karijerama za 44-ero polaznika jedne od najzahtjevnijih obuka u Hrvatskoj vojsci, za jake duhom i tijelom. Obuku je započelo 54-ero polaznika, 10-ero je odustalo. Od početka do kraja, obuku su prošle tri žene. 

Svima su na Kninskoj tvrđavi uručene značke Središta, a najboljem među njima i samokres s posvetom. To je poručnik Matteo Bogdan. Nakon njega govore skupnici Mario Krolo, Matej Čalušić i Ana Grabić te desetnik Alen Bilić

-

Poruku budućim vođama uputio je načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske general Tihomir Kundid

-

Središte za razvoj vođa Marko Babić, sljednik je Gardijskog Središta za specijalističku obuku dočasnika u Šepurinama, podsjetio je zamjenik načelnika Glavnog stožera oružanih snaga general Siniša Jurković

-

Uzor i inspiracija mladim vođama su heroji poput Marka Babića i svi hrabri hrvatski branitelji, a Središte je zadržalo isti moto iz Šepurina "ZNOJ ŠTEDI KRV".

-

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.