Hrvatski radio

Radio Knin

Burna sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

29.07.2020.

19:03

Autor: Lidija Grubišić

Burna sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Burna sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Foto: - / -

Većinom glasova vijećnika Sandra Žulj Cigić izabrana je za v.d. ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Knin. No, ni ovo izglasavanje nije proteklo bez tenzija i burne rasprave. Oštre kritike gradskim čelnicima uputili su HDZ-ov Nenad Tisaj i nezavisna vijećnica Marina krvavica.

Nenad Tisaj ističe kako nigdje ne stoji da Gradsko vijeće može birati vršitelja dužnosti ravnatelja.

 

Sanda Petrović Brnić, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti odgovorila je da je točno da u Statutu nigdje ne stoji da Gradsko vijeće imenuuje vršitelja dužnosti, ali je isto tako točno da analogno ravnatelju imenuje i v.d. ravnatelja i to pod istim uvjetima. Nezavisna vijećnica Marina Krvavica prozvala je gradonačelnika za zapošljavanje po prijateljskim linijama. „To je postalo pravilo, a ja znam redatelja  takvih situacija“, rekla je Krvavica.  Josip Bebek iz HDZ-a prigovorio je zašto uvijek imamo jednog kandidata za ovakve dužnosti, no ipak, za razliku od svojih stranačkih kolega Tisaja, Marića i Mrnjavca koji su napustili vijećnici tijekom glasovanja, glasovao je ZA  isto kao i Marko Šešo.  Marija Ćurić bila je suzdržana i istaknula da , što se nje tiče, Pučko otvoreno učilište se može slobodno ugasiti jer sve poslove  koje obavlja to može i srednja škola.

 

Nenad Tisaj pitao je zamjenika gradonačelnika, ujedno i načelnika Gradskog stožera civilne zaštite Marija Ćaćića hoće li se ispričati ugostiteljima za nastalu štetu jer im je zabranio rad iza 24 sata  protivno naputcima Nacionalnog stožera. „Tko će im nadoknaditi izgubljenu štetu“, pita Tisaj.

Ćaćić odgovora da je jedini motiv takve odluke bla sigurnost i zdravlje građana jer samo tri-četiri kafića u gradu radi iza pola noći, a u kojima se mladi ne pridržavaju epidemioloških mjera. Nakon što je dobio očitovanje Nacionalnog stožera da lokalni stožeri mogu donijeti samo preporuke, rekao je da od danas vrijedi odluka o preporuci rada ugostiteljskih objekata do 24 sata. „Spremni smo nadoknaditi štetu. Onima koji pokažu fiskalizirane račune  iza pola noći prije donošenja ove odluke podmirit ćemo sve troškove“, rekao je Ćaćić.

Bilo je riječi i o proslavi vojno redarstvene operacije Oluje koja će se prilagoditi epidemiološkim mjerama. Neće biti nikakvih većih sportskih i kulturnih događanja,a službeni protokol bit će objavljen na konferenciji za novinare u petak u Kninu.

Na sjednici su usvojena izvješća o radu s financijskim izvješćima tvrtke Upravitelj i Čistoća i zelenilo.  

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.