Hrvatski radio

Radio Knin

Čarobni svijet u Kijevu

06.12.2021.

10:15

Autor: Nives Hladnić

Čarobni      svijet        u Kijevu

Čarobni svijet u Kijevu

Foto: - / -

Nakon uspješnih radionica na otvorenom, u subotu 4. prosinca, otvorena je i besplatna igraonica "Čarobni svijet u Kijevu". Poslije Knina, Biskupije i Kistanja, udruga "Čarobni svijet" sada i za djecu Kijeva otvara vrata igraonice.

U suradnji s Općinom Kijevo Udruga je dogovorila kontinuirane radionice na području općine za djecu predškolske i školske dobi koja žive i borave na tom području i koje su za njih besplatne.
Općina je osigurala prostor, a Udruga je, po ustaljenom modelu darivanja u ovo blagdansko vrijeme, opremu, materijale i usluge ovaj put darovala upravo djeci u Kijevu.

Programom "Korak bliže djetetu" udruga će provoditi kreativno - edukativne radionice, organizirati druženja, učenje i interaktivne susrete s umjetnicima i stručnjacima raznih profila.
Nova je to usluga na području Kijeva, prvi put uopće. 

Čarobni svijet uz djecu koja žive u Kijevu širom otvara vrata i onima kojima će Kijevo biti mjesto za obiteljski ručak ili izlet podno Dinare, ističu iz Udruge te ujedno zahvaljuju načelniku Općine Martinu Ercegovcu i njegovim suradnicima za otvorenost i podršku, svojim kolegicama iz Udruge žena poduzetnica "Krug" koje su svojim doprinosom i dolaskom na otvorenje podržale nove usluge za djecu te roditeljima koji su sa svojom djecom obogatili igraonicu dodatnim igračkama i veseljem.

Razvijanje novih usluga kojima se osigurava dostupnost sadržaja i jednake prilike za svu djecu osobito u ruralnim sredinama jedan je od prioritnih ciljeva udruge "Čarobni svijet"., izvijestila je predsjednica udruge Anita Ercegovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.