Hrvatski radio

Radio Knin

Centar za socijalnu skrb Knin čeka uređenje novog prostora

10.03.2022.

14:46

Autor: Nives Hladnić

Novi prostor kninskog CZSS

Novi prostor kninskog CZSS

Foto: Nives Hladnić / HRT

Prije dvije i pol godine kninski Centar za socijalnu skrb dobio je, bez naknade i na neodređeno vrijeme, poslovni prostor u Krešimirovoj 6, koji je trebao prilagoditi svojim potrebama u roku tri godine i useliti se u njega. 

Na traženje kninskog Centra, posao je preuzelo resorno Ministarstvo.

Na upit o tijeku realizacije prilagodbe prostora, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, poslalo je odgovor, koji prenosimo u cijelosti:

"Ministarstvo državne imovine, kao pravni prednik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, donijelo je Odluku od 23. srpnja 2019. kojom se Centru za socijalnu skrb Knin dodijelio na uporabu poslovni prostor koji se nalazi u Kninu, Ulica kralja Krešimira 6, za potrebe obavljanja registrirane djelatnosti, bez naknade i na neodređeno vrijeme.

Ministarstvo je dalo CZSS Knin suglasnost za izradu projektne dokumentacije, ali je Centar nakon prikupljanja ponuda, s obzirom na zahtjevnost uređenja, odnosno rekonstrukcije poslovnog prostora, tražilo da postupak nabave projektne dokumentacije i radova provodi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ministarstvo je sklopilo s Roterm d.o.o., Ugovor o nabavi izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju građevine Centra za socijalnu skrb Knin 29. rujna 2021. godine. Naknadno je od Ministarstva unutarnjih poslova u 2022. godini, tražena izrada Elaborata zaštite od požara za predmetni poslovni prostor.

Izrada projektne dokumentacije je u tijeku te će se po njenoj izradi provesti postupak javne nabave izvođenja radova. 

U Državnom proračunu RH 2022 – 2024 planirana su sredstva za izradu projektne dokumentacije i uređenje prostora u 2022. godini u iznosu od 1.200.000 kn, te u 2023. godini u iznosu od 1.550.000 kn, a za nabavu opreme u 2023. godini 250.000 kn."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.