Hrvatski radio

Radio Knin

Četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

12.10.2021.

22:11

Autor: Sunčica Cokarić

Četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Foto: - / -

Održan je prvi dio četvrte sjednice Gradskog vijeća Grada Knina. Od predviđene 23 točke dnevnog reda, usvojeno je prvih jedanaest. O preostalim točkama vijećnici će raspravljati u ponedjeljak, za kada je najavljen nastavak sjednice.

Čelni ljudi gradskih ustanova i društava podnijeli su izviješća o radu u prošloj godini, a već prva točka dnevnog reda, izviješće o radu društva Upravitelj – Knin d.o.o., odredila je polemični ritam sjednice koja je trajala skoro četiri sata. Svih jedanaest točaka usvojene su većinom glasova, a jednoglasnu potporu vijećnika, uz snažan pljesak, dobilo je izviješće o radu Javne vatrogasne postrojbe Grada Knina.

Najžustriju raspravu potaklo je izviješće o radu društva Čistoća i zelenilo, a direktor Ivan Mesić, zbog velikog broja pitanja, odlučio je vijećnicima pismene odgovore dostaviti naknadno. Oporbeni vijećnici u pitanje su doveli opravdanost postojanja i poslovanja nekih gradskih ustanova i društava, poput Javne ustanove Lokalna razvojna agencija Matica i društva Upravitelj Knin.

Pandemija je utjecala na poslovne rezultate Turističke zajednice i Kninskog muzeja, no čelni ljudi, unatoč kritikama oporbe, već najavljuju oporavak.

Detalje sa sjednice prenosimo u Dnevniku i u emisiji Tema dana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.