Hrvatski radio

Radio Knin

Čitaonica u Narodnoj knjižnici bogatija za časopis History

27.01.2022.

16:55

Autor: Radio Knin

Narodna knjižnica

Narodna knjižnica

Foto: scokaric / HRT

Knjižnica nastavlja s promicanjem kulture čitanja, pa tako i čitanja tiskovina. Osim dnevnog tiska, uz koji svakodnevno neki Kninjani započinju dan u Narodnoj knjižnici, od sada je dostupan i History, časopis koji obrađuje teme iz svih povijesnih razdoblja.

Veliko zanimanje korisnika za povijesne teme rezultiralo je ovakvim izborom, no uvijek je dostupan i National Geographic, i to zahvaljujući profesoru u mirovini Jozi Bošnjaku, saznali smo to u razgovoru sa suradnicom za odnose s javnošću i projekte Anom Šimić Sunko:

Ana Šimić Sunko

Djelatnici prepoznaju interese korisnika pa, pri nabavi novih naslova, nastoje udovoljiti njihovom čitateljskom ukusu. U prošloj godini najpopularniji su bili ljubavni i kriminalistički romani, a na vrhu ljestvice našli su se Savršeno dijete Lucinde Berry i Srodne duše Nicholasa Sparksa. Popularni su i domaći putopisci Hrvoje Rupčić i Jasen Boko, a među mladima i dalje je najčitaniji Harry Potter J. K. Rowling. Da dobra knjiga može promijeniti život, saznali smo u kratkoj anketi po kninskim ulicama:

Anketa

Čitaonica dnevnog i tjednog tiska, kao i sve ostale usluge Knjižnice, korisnicima su dostupni svakog radnog dana od 8,00 do 19,00 sati i subotom od 8,30 do 12,30.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.