Hrvatski radio

Radio Knin

Dan jedinstvenog europskog broja 112

09.02.2017.

14:50

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Državna uprava za zaštitu i spašavanje 11. veljače obilježava Dan jedinstvenog broja za hitne službe 112, te ujedno 12 godina od osnivanja. Tim povodom danas je u područnim školama Promina i Golubić održana prezentacija broja 112, u sklopu Nacionalne edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja.

Djeca su pozorno slušala i aktivno sudjelovala u prezentaciji, a ponešto su i naučila, kako se ponašati u potencijalno opasnim situacijama, i koji broj tada zvati.

Sve je to djecu poučila voditeljica Odjela za preventivu i planiranje u područnom uredu za zaštitu i spašavanje Šibenik, Danijela Erceg, koja ističe kako djeca ne samo što nauče puno toga iz ovih predavanja i prezentacija, već o tome kasnije podučavaju i roditelje.

Na prezentaciji je bio i pročelnik šibenskog ureda za zaštitu i spašavanje Milovan Kević, koji ističe kako je potrebno da djeca što prije zapamte broj 112, jer je on jedinstven za sve žurne službe.

Posebnu pozornost djeci su privukli članovi HGSS-a, Ante Ercegović i Tatjana Bračanov, koji su pokazali kako izgubljene osobe traži najbolji potražni pas u Hrvatskoj – Beta.

Na prezentaciji su sudjelovali i kninski vatrogasci sa svojim vozilom, koje je začas bilo puno znatiželjnih učenika. Sutra će sličan program pratiti djeca iz šibenske katoličke osnovne škole.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.