Hrvatski radio

Radio Knin

Dan otvorenih vrata kninskog rodilišta

02.05.2017.

13:21

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Međunarodnog dana primalja, koje se obilježava 5.svibnja, kninsko je rodilište danas otvorilo svoja vrata svim trudnicama, budućim majkama, kako bi se upoznali sa odjelom, osobljem i uvjetima.

 Liječnici i primalje spremno su odgovarali na  pitanja trudnica, zajedno s njima obišli sve prostorije – rađaonicu i odjel, na kojemu leže mame sa svojim bebama.

Tim povodom, zamjenik voditelja kninskog rodilišta, dr. Marko Čičak, istaknuo je, kako su danas trudnice, liječnici i primalje partneri:

"Želje trudnica se uvažavaju, one biraju način poroda, o svemu se dogovaramo, našim trudnicama i rodiljama nudimo visoki standard." naglasio je dr. Čičak.

Glavna sestra odjela, Katica Pekić, rekla je da , upravo zbog toga, u Knin na porod dolaze žene iz cijele Dalmacije.

"Dan otvorenih vrata postao je već tradicija, namjera nam je popularizirati kninsko rodilište, jer imamo odlične uvjete, odjel je dobro ekipiran i opremljen, zato pozivam sve trudnice da još do 16 sati obiđu odjel i upoznaju se sa svim detaljima",naglasila je ravnateljica kninske bolnice dr. Kristina Bitunjac.

Dodajmo još, da će se danas, u 17 sati, u prostorijama Crvenog križa, održati predavanje o dojenju za sve trudnice, rodilje i sve žene koje žele postati mame.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.