Hrvatski radio

Radio Knin

Deset godina kninskog Veleučilišta

09.06.2015.

12:41

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kninu je danas svečano obilježena deseta obljetnica osnutka veleučilišta Marka Marulića. Ova je ustanova osnovana da bi pomogla razvoj gospodarstva na kninskom području, ima pet programskih studija koje pohađa 463 studenta, a 358 ih je do sada steklo akademsko zvanje. Svečanom oblježavanju desete obljetnice veleučilišta nazočio je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, uz sva ostala postignuća kninskog veleučilišta, kao što je razvoj poljoprivrede ovoga kraja, ističe posebno inicijativu akademskog poduzetništva.

Ministar Mornar rekao je kako će njegovo ministarstvo i dalje pomagati razvoj kninskog veleučilišta i najavio konkretnu pomoć u opremanju studentskog doma koji bi trebao biti završen početkom nove akademske godine. Dekan veleučilišta Mirko Gugić nabrojio je niz uspjeha ove jedine kninske visokoškolske ustanove, a posebno naglašava poduzetničke uspjehe bivših studenata.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac rekla je kako je veleučilište ispunilo svoja očekivanja, a to se oočituje na brojnim područjima.

Na prigodnoj svečanosti, kojoj su nazočili i čelnici grada i županije, dodijeljena su i priznanja osobama koje su u ovih deset godina doprinijele razvoju veleučilišta. Medalju s likom Marka Marulića za životno djelo dobio je Ivan Pavić, pečatnjak veleučilišta dobio je Stanislav Rogić, Libar Marka Marulića dobio je Ivo Grgić, štit sv. Barbare Nenad Dajanvoić, zlatno pero Marka Marulića Tajana Krička i Ivan Milanović Litre, i srebrno pero Mladenka Šarolić. Obilježavanje obljetnice nastavljeno je prezentacijom poljoprivrednih proizvoda i znanstveno-stručnim skupom "Plodovi prirode proplanaka i vrleti Knina i Promine.".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.