Hrvatski radio

Radio Knin

15:35 / 01.09.2021.

Autor: Dragan Gligora

Devet milijuna kuna za poslovnu zonu u Drnišu

Devet milijuna kuna za poslovnu zonu u Drnišu

Devet milijuna kuna za poslovnu zonu u Drnišu

Foto: - / -

U Drnišu je održana početna konferencija u sklopu projekta Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u poslovnu zonu „Drniš“. Projekt je vrijedan više od 9 milijuna kuna, a cilj: razvoj komunalne infrastrukture s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje radnih mjesta.

Grad Drniš ima pet poslovnih sezona, ali većina je njih nedovoljno komunalno opremljena. Sam grad, iz vlastitih sredstava, kaže gradonačelnik Josip Begonja, nije mogao namaknuti sredstva za taj posao. Trebalo je pričekati prvi javni poziv iz fondova Europske unije, i nakon uobičajenih procedura, kaže Begonja, ove godine moglo se konačno krenuti s komunalnim opremanjem:

 U sklopu poslovne zone gradit će se i novi vatrogasni dom, s javnom vatrogasnom postrojbom i dobrovoljnim vatrogasnim društvom. Drniška poslovna zona presudna je za razvoj gospodarskih aktivnosti i komunalnog uređenja, što je, kaže Begonja, preduvjet za stvaranje novih radnih mjesta, a time i ostanak obitelji u ovom kraju.

Razdoblje provedbe projekta je od 10. lipnja 2019. do 10. prosinca ove godine. Ukupna vrijednost projekta je 9.167 tisuća kuna. Bespovratno dodijeljena sredstva predstavljaju 75% od ukupno prihvatljivih troškova, a to je iznos od 6 milijuna i 855 tisuća kuna.

Konkretne aktivnosti na ovom projektu su: izgradnja i opremanje komunalne infrastrukture, promidžba i vidljivost, te upravljanje projektom i administracijom. Pročelnica za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Ivana Sučić rekla je kako su sve navedene aktivnosti upravo u provedbi, a osnovi ciljevi bili bi sljedeći:

 

 

Ivana Sučić