Hrvatski radio

Radio Knin

Dječji odjel kninske bolnice dobio vrijednu donaciju

13.11.2017.

15:10

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici PBZ Grupe uručili su danas Odjelu za dječje bolesti kninske bolnice "Hrvatski ponos", vrijednu donaciju od oko 450 tisuća kuna, što je ovom odjelu omogućilo kupnju suvremenih aparata za praćenje neurorizične novorođenčadi.

PBZ Grupa već deset godina kroz svoj projekt Činim dobro svaki dan, sudjeluje u nacionalnom projektu Ministarstva zdravstva - "Pračenje djece s neurorizicima". U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 10% neurorizične djece. Taj je postotak u kninskoj bolnici još i veći, rekla je danas voditeljica Odjela za dječje bolesti, doktorica Nada Kljajić:

"U našoj bolnici godišnje se rodi oko 200 djece, a 20% ih spada u neurorozične".

Od današnje donacije, dječji odjel je kupio suvremeni inkubator, stol za reanimaciju te monitor za nadzor vitalnih funkcija novorođenčadi.

PBZ Grupa u proteklih je deset godina, koliko sudjeluju u projektu, prikupila 11 milijuna kuna te donirala 31 instituciju, 25 bolnica i 5 domova za nezbrinutu djecu. Član uprave PBZ Carda, Mario Jurišić, izjavio je danas kako se ovim donacijama nastavlja i dalje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.