Hrvatski radio

Radio Knin

Dječji vrtić bit će otvoren oko 10.veljače

30.01.2019.

21:16

Autor: Lidija Grubišić

Dječji vrtić bit će otvoren oko 10.veljače

Dječji vrtić bit će otvoren oko 10.veljače

Foto: - / -

Gradsko vijeće Grada Knina donijelo je odluku o visini paušalnog poreza po krevetu u sobama, apartmanima i kućama za odmor. Paušal će za Grad Knin, umjesto dosadašnjih 210 kuna, iznositi 150 kuna. Isti će biti i za okolna naselja. Usvojene su i odluke o komunalnom doprinosu i komunalnoj naknadi.

Tako se, između ostalog, komunalni doprinos može platiti u roku od 15 dana, a ne kao do sada u roku od 3 dana.  Hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rta bit će oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa ukoliko grade stan u svrhu stambenog zbrinjavanja.

Usvojen je i zaključak Godišnje analize stanja u 2018. godini i plan razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Knina za 2019. Godinu.

Od vijećničkih pitanja izdvajamo ono Nenada Tisaja iz HDZ-a :“ Kad će se otvoriti novi dječji vrtić“.

„Vrtić ćemo otvoriti oko 10.veljače“, odgovorio je zamjenik gradonačelnika Marijo Ćaćić.

 

Dragana Miličevića s nezavisne liste Marka Jelića zanimalo je hoće li Grad popraviti krov na zgradi Veleučilišta i hoće li pomoći u sanaciji parketa u dvorani Srednje škole Lovre Montija.

„Za zgradu Veleučilišta  napravili smo projekt energetske učinkovitosti u kojem ćemo mi sudjelovati s 55 posto, tj.s 1,4 milijuna kuna, no ove godine to nećemo moći napravit jer novci u proračunu nisu osigurani. Što se pak tiče dvorane Srednje škole, ona ove godine ide u energetsku obnovu čiji je nositelj Šibensko-kninska županija. Tek po završetku obnove možemo krenuti i sanaciju parketa“, rekao je gradonačelnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.