Hrvatski radio

Radio Knin

Dodjela uvjerenja za završene programe za zidanje kamenom

14.05.2018.

15:52

Autor: Nives Hladnić

Dodjela uvjerenja za završene programe za zidanje kamenom

Dodjela uvjerenja za završene programe za zidanje kamenom

Foto: - / -

Kroz sustav javnih radova, Grad Knin, Zavod za zapošljavanje i Pučko otvoreno učilište u Kninu, osposobili su 11 kandidata za zidanje kamenom. U Gradskoj vijećnici, upriličena je svečana dodjela uvjerenja za završene programe, koji se upisuju u radnu knjižicu.

Koristeći mjere aktivne politike zapošljavanja, Grad Knin s partnerima, kroz program javnih radova zaposlio je 175 nezaposlenih osoba. I educirao ih kroz nekoliko programa za zaštitu na radu, protupožarnu zaštitu i zidanje kamenom.
Ciljano, napomenuo je na današnjoj svečanosti, gradonačelnik Marko Jelić


Davor Vukojević jedan je od jedanaestorice koji su prošli program osposobljavanja za zanimanje zidara za zidanje kamenom, točnije za zidanje suhozida. Završeni program upisuje im se u radnu knjižicu, i otvara mogućnosti, sve do poticajnih sredstava i samozapošljavanja.


Suhozid je dio naše kulture i dokaz naše tisućljetne prisutnosti na ovim prostorima. Vještinu njegove gradnje učili su polaznici na radionicama tijekom užujka i travnja od kninskog arhitekta Milana Zoričića, na terenu u Oćestovu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.