Hrvatski radio

Radio Knin

Dom za stare i nemoćne Knin od danas je vlasnik objekta

21.03.2017.

12:58

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dom za stare i nemoćne Knin danas je konačno postao vlasnik objekta . Naime, nakon prethodne suglasnosti Vlade, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje prenio je pravo vlasništva na ustanovu .

Ugovor o prijenosu nekretnine danas su u Kninu potpisali v.d. ravnatelja HZMO-a Ivo Bulaja i ravnateljica Doma za stare i nemoćne Ljubica Bagarić. Vrijednost ugovora, tj.darovanih  1900 četvornih metara zemljišta i zgrada- površine 2384 četvornih metara, je 12,5 milijuna kuna.

"Jedna od naših temeljnih zadaća je voditi brigu o starijem stanovništvu, a ovim ugovorom smo upravo omogućili kvalitetniji život starije populacije u Kninu, ", rekao Bulaja i obećao otvaranje novih radnih mjesta u Dom za starije i nemoćne.

Tijekom 18 godina ,koliko ova ustanova radi, resorno ministarstvo i osnivač -Šibensko-kninska županija ,uložili su značajna sredstva u objekt. Sada , kada je vlasnik nekretnine, Dom će se moći prijaviti na odgovarajuće natječaje za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije ili drugih izvora financiranja. A prioritet je, kaže ravnateljica Doma Ljubica Bagarić, obnova vanjske ovojnice zgrade i dodatno poboljšanje energetske učinkovitosti. Bagarić je najavila i uvođenje nekih novih sadržaja u Domu.

Kapacitet Doma je 72 ležaja. Sada se razmatra mogućnost i povećanja smještajnog kapaciteta jer je samo prošle godine  zaprimljeno 145 zahtjeva za smještaj od kojih je 80 potencijalnih korisnika trebalo smještaj odmah. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.