Hrvatski radio

Radio Knin

Dom za starije osobe Knin proslavio 20-tu obljetnicu

01.10.2019.

12:21

Autor: Vesna Jašek

Dom za starije osobe Knin  proslavio 20-tu obljetnicu

Dom za starije osobe Knin proslavio 20-tu obljetnicu

Foto: - / -

Dom za starije i nemoćne osobe Knin, proslavio je danas, na Međunarodni dan starijih osoba, 20 godina svojega rada. Ustanova je naime, s radom počela 1.listopada 1999.godine, i od tada do danas kroz Dom je prošlo 450 osoba.

Neki od njih tu su proveli i po 19 godina, a jedna korisnica, koja je trenutačno u Domu, tu je već 17 godina.

Najstarija korisnica je gospođa koja je u 100-toj godini života, a prosječna starost je 85 godina.

Kninski Dom brine za 72 korisnika, koliki je njegov kapacitet, no potrebe su puno veće, tako da postoji i lista čekanja na kojoj je oko stotinjak osoba.

Svjesni toga, i Šibensko kninski župana Goran Pauk i gradonačelnik Knina Marko Jelić, istaknuli su potrebu otvaranja druge ustanove za smještaj starijih osoba.

Šibensko kninska županija, kao osnivač, u Dom je u ovih 20 godina uložila više od 9 milijuna kuna, a većim dijelom sufinancira i trenutačni projekt koji se provodi, a to je energetska obnova zgrade.

Ravnateljica Ljubica Bagarić zahvalila je svima koji su u ovih 20 godina pomagali ustanovi na bilo koji način, te istaknula kako se poboljšanju uvjeta boravka radilo cijelo vrijeme, pa je Dom danas moderna ustanova, koja svojim korisnicima pruža sve što je potrebno.

Korisnici i gosti uživali su u glazbeno zabavnom programu, a proslavi su nazočili predstavnici Grada Knina, županije, Udruge umirovljenika, te zbor ove udruge.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.