Hrvatski radio

Radio Knin

Donacija knjiga Općoj i veteranskoj bolnici "Hrvatski ponos"

20.06.2017.

16:51

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Zagreba prikupila je 1.500 knjiga i donirala ih kninskoj bolnici, Veteranskom odjelu. Prije Knina, s 3.500 knjiga opremili su knjižnicu Veteranske bolnice u Zaboku, a sljedeća akcija je Vukovar.

"Uz veliku požrtvovnost zdravstvenog osoblja koje nam pomaže u našem izlječenju prilikom hospitalizacije, mi rado posegnemo za raznoraznim publikacijama, tiskovinama i knjigama, koje nam itekako u tim trenucima pružaju pregršt zanimljivih tekstova, sadržajno, vrlo često i edukativno, te ispunjavaju naše vrijeme za boravka u bolnici", navedeno je u pozivu zagrebačke podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.  

Predsjednik Udruge Ivica Matošević:

U ekipi koja je donijela u Knin vrijednu donaciju knjiga, bio je i književnik Josip Palada, ratni zapovjednik postrojbe kulturnih radnika koja se zvala Satnija umjetnika.

Donaciju je u kninskoj bolnici primila Nediljka Milačić, diplomirana sestra, pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo i, naravno, zahvalnila donatorima. Pitali smo je o radu Veteranskog odjela i provođenju preventivnih sistematskih pregleda. 

Doktorica Marina Horvat, specijalist fizijatar s Veteranskog odjela:

U ovoj inicijativi realizirana je i suradnja s kninskom Likovnom kolonijom koja se tradicionalno održava u povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Pjesnik Fabijan Lovrić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.