Hrvatski radio

Radio Knin

Donacija likovnih radova kninskoj bolnici

04.02.2020.

15:48

Autor: Dragan Gligora

Donacija likovnih radova kninskoj bolnici

Donacija likovnih radova kninskoj bolnici

Foto: - / -

Udruga "Peski-Art" iz Đurđevca darovala je likovne radove, nastale na radionici "Podravina svojemu Generalu", kninskoj bolnici "Hrvatski ponos". Đurđevačka udruga prije sedam godina započela je provoditi projekt posvećen svom sugrađaninu generalu Mladenu Markaču u sklopu kojeg su i nastali radovi.

Predsjednik udruge Peski-Art Franjo Mihočka rekao je kako su prethodnih godina radovi darovani brojnim gradovima i ustanovama diljem Hrvatske, a prošle godine odlučili su donaciju uručiti kninskoj Općoj i veteranskoj bolnici.

Ravnateljica bolnice dr. Kristina Bitunjac prigodnim je riječima zahvalila udruzi Peski Art na uručenim radovima među kojima prevladavaju pejzaži umjetnika amatera iz brojnih hrvatskih gradova:

Svečanoj primopredaji nazočio je i sam general Markač, kao i ministar branitelja Tomo Medved, koji je između ostalog rekao kako će vlada pomoći kninskoj bolnici, posebno u opremanju prostora i sadržaja namijenjenih rehabilitaciji hrvatskih branitelja.

Pokrovitelj primopredaje likovnih radova je Ministarstvo hrvatskih branitelja, a osim generala Markača, ministra Medveda i predstavnika kninske bolnice, svečanom uručenju nazočili su i predstavnici grada Knina te Šibensko-kninske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.