Hrvatski radio

Radio Knin

Donacija vatrogasne opreme DVD-u Promine

31.10.2017.

15:36

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dok je ovog ljeta gledao Hrvatsku u plamenu, zemlju koju je branio kao strani dragovoljac, Jacques Nicolai, Francuz s Korzike, počeo je prikupljati pomoć za vatrogasce. Donaciju je danas predao u općini Promini.

Jacques Nikolai u Hrvatsku je i prvi put došao kao humanitarac pa ju je ostao braniti u hrvatskim postrojbama. Ljetos sličan osjećaj – Hrvatskom su buktili požari, trebalo je pomoći

U donaciji je vrijedna oprema – 120 hlača, 80 jakni, 25 kožnih jakni, 22 para čizama, 6 kaciga te prikupljenih 2900 eura. Sve dobrodošlo u prominskom DVD-u, kaže Zdravko Kardum

Zajedno u ratu, zajedno u miru - kao suborci u 113. brigadi, danas donator Nikolai i domaćin, načelnik općine Tihomir Budanko.

Početkom iduće godine u planu je nova donacija. 
Jacques Nicolai, humanitarac, strani dragovoljac u Domovinskom ratu i počasni građanin Općine Promine, siguran je kako će uskoro tamo i kupiti neku kućicu te život nastaviti u zemlji za koju je bio spreman i poginuti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

8 dana

Zamućenje vode

Čaša vode