Hrvatski radio

Radio Knin

Dovršena kriminalistička istraga o seriji razbojništava na šibenskom području

25.03.2022.

15:10

Autor: Radio Knin

policija

policija

Foto: - / Pixabay

Šibenska policija razriješila je seriju od devet kaznenih djela razbojništva prilikom kojih je pedesettrogodišnjak u razdoblju od trinaest godina otuđio više od milijun tristo tisuća kuna.

U razdoblju od 2009. do 2021. godine osumnjičeni je na širem šibenskom području počinio devet kaznenih djela razbojništava, od čega šest u banke, po jedno u turističku agenciju, mjenjačnicu te poslovnicu igara na sreću, utvrđeno je u složenoj policijskoj istrazi. Pronađen je samo manji dio novca iz posljednjeg razbojništva, a policija je privremeno zaplijenila automobil marke BMW za koji se sumnja da je kupljen novcem pribavljenim kaznenim djelom.

U posljednjem razbojništvu osumnjičeni je imao pomoć pedesetdvogodišnjeg supočinitelja protiv kojeg je također podignuta kaznena prijava.

Osumnjičeni se terete i za ilegalno posjedovanje veće količine oružja, među kojim je i oružje koje je bilo namijenjeno za još jedno planirano razbojništvo na području Šibenika, koje je policijskom istragom spriječeno. Svi počinitelji koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima sa šibenskog su područja.

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić:

Ivica Kostanić

Efikasnost šibensko kninske policije potvrđuju statistički podaci, istaknuto je na konferenciji. U protekle dvije i pol godine zabilježili su petnaest razbojništava koja su sva uspješno riješena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.