Hrvatski radio

Radio Knin

Europski novinari i turoperatori u Drnišu

11.05.2016.

11:58

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novinari i turoperatori iz Njemačke, Italije, Francuske i Švedske, iduća tri dana boravit će na širem području Drniša. Ovo studijsko putovanje organizirano je u sklopu projekta Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka.

U drniškoj gradskoj vijećnici gostima je danas predstavljen projekt, čiji je cilj, kako je rekao gradonačelnik Josip Begonja, turistička valorizacija bogate prirodne i kulturne baštine. I sve to kako bi se privukli strani turisti, koji bi dogodine u značajnijem broju posjetili drniški kraj, rekla je direktorica TZ Josipa Čupić, zadovoljna što su drniške turističke brojke zadnjih godina u stalnom porastu.

Projekt se inače provodi drugu godinu, sada je u završnoj fazi, a do sada su uređene biciklističke staze u Miljevcima i Trbounju, u kanjonu rijeke Čikole uređena je šetnica s dva vidikovca, kanjoning staza, penjački smjerovi i zip line, kao posebna turistička atrakcija.

Strani novinari i predstavnici turotoperatora su među prvim gostima koji posjetiti ove lokalitete. Usto, obići će seoska gospodarstva, upoznati se sa enološkom i gastronomskom ponudom ovoga kraja, a bit će im predstavljena i tradicijska baština, kao što je narodna nošnja, kape, i poznati drniški susak.

Projekt Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka, vrijedan je više od 632 tisuće eura, a 85 posto novca osigurano je iz europskih fondova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.