Hrvatski radio

Radio Knin

Foto: rekonstrukcija Suronjine ulice

18.03.2019.

14:20

Autor: Nives Hladnić

Foto: rekonstrukcija Suronjine ulice

Foto: rekonstrukcija Suronjine ulice

Foto: - / -

Gornji dio ulice, od Groblja do križanja s Ulicom Domovinskog rata ovaj tjedan će biti asfaltiran. Cijeli posao mogao bi biti dovršen do sredine srpnja, a podrazumijeva izvođenje radova na vodovodnom cjevovodu, fekalnoj kanalizaciji, javnoj rasvjeti te proširenje ceste i izgradnju nogostupa.

Uređenjem ove lokalne ceste koja predstavlja jednu od ključnih gradskih prometnica, Knin će dobiti cestu s dva kolnička traka širine 6 metara, pješački kolnik širine 1,6 metara, izgrađen sustav oborinske odvodnje te uređenu horizontalnu i vertikalnu signalizacija.


Ovaj projekt primjer je jedne dobre suradnje Županijske uprave za ceste ostvarene sa Gradom Kninom i Komunalnim poduzećem d.o.o. Knin koji su prepoznali značaj investicije i iskazali interes da se tijekom rekonstrukcije izgradi cjevovod i dio fekalne kanalizacije kao i javna rasvjeta, priopćeno je iz Ureda župana prije četiri mjeseca, kad je započela rekonstrukcija Suronjine ulice.  


Ukupna vrijednost svih radova je 5,6 milijuna kuna a financiraju ih Županijska uprava za ceste s 2,7 milijuna kuna, Komunalno poduzeće d.o.o. Knin financira radove za vodovod i fekalnu kanalizaciju u iznosu 2,1 milijun kuna, dok sam Grad Knin snosi trošak izrade javne rasvjete u iznosu oko 200.000 kuna, pri čemu je potrebno naglasiti da je Županijska uprava za ceste imala trošak otkupa zemljišta za ovaj zahvat u iznosu od 700 tisuća kuna.

Izvođač radova je Poduzeće za ceste Split a stručni nadzor radova obavljati će Invest inženjering Zagreb.

Prve procjene trajanja radova bile su 120 dana.

Podsjetite se kako je Suronjina izgledala u studenome prošle godine, par dana nakon početka radova:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-1.jpg, Foto: -/-4.jpg, Foto: -/-3.jpg, Foto: -/-2.jpg, Foto: -/-9.jpg, Foto: -/-5.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.