Hrvatski radio

Radio Knin

Gojko Rašković novi je predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Knina

02.07.2015.

14:12

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je održana konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Knina.

Vijeće broji 15 članova, a za predsjednika je jednoglasno izabran Gojko Rašković,dok za njegovog zamjenika Milan Kolundžija.

Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, Rašković je istaknuo da je kao dugogodišnji član Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Knina upoznat s problemima  srpske zajednice i  vjeruje da će u suradnji s ostalim članovima postići dobre rezultate u njihovu rješavanju. Vijeće je do sada, kaže, imalo dobru suradnju s predstavnicima Grada Knina, no ubuduće se nada još boljoj.

Zamjenik gradonačelnice Nikola Blažević kaže kako je Grad uvijek davao podršku Vijeću, a tako će biti i nadalje.  "Prava manjinskih predstavnika zajamčena su Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina, no od samih deklerativnih propisa, važnija je njihova stvarna primjena u svakodnevnom životu", naglasio je Blažević zaželjevši novoizabranom predsjedniku i svim članovima Vijeća uspjeh u radu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.