Hrvatski radio

Radio Knin

Gornji Žagrović ostao bez vode

14.12.2016.

14:37

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici Gornjeg Žagrovića već godinama imaju problema s vodom, vodovoda nemaju pa su vodu dobavljali cisternama, ali u gradu sada nema ni jedne raspoložive cisterne. Situacija je zabrinjavajuća jer su zalihe vode u domaćinstvima pri kraju.

Živeći bez tekuće pitke vode, mještani Gornjeg Žagrovića vodu su godinama dobavljali cisternama koje su registrirane za dovoz pitke vode. Kako takvih cisterna više nema u gradu i okolici, domaćinstva troše zadnje zalihe vode, a ne mogu je ni kupiti, kaže jedan od mještana Tadija Križanović.

Stanovnici Gornjeg Žagrovića obraćali su se svima, ali osim obećanja nisu dobili ništa konkretno, kaže Marijan Zelenika:

Živjeti u kući s malom djecom bez vode ogroman je problem, kaže nam Željka Zelenika. Do sada joj je pomagala susjeda, ali pitanje je do kada se može tako opskrbljivati.

Privremeno rješenje ipak je nađeno, kaže nam kninski gradonačelnik Nikola Blažević. U susret im je izašla općina Kijevo, koja je gradu Kninu ustupila jednu cisternu.

Za dovoz vode građani se mogu javiti kninskom DVD-u. No, predsjednik Miran Marelja kaže da ipak treba pričekati nekoliko dana, jer isporučeno vozilo nema atest za prijevoz pitke vode. Konkretna informacija moći će se dobiti do kraja tjedna. Grad se obratio i Ministarstvu gospodarstva s molbom da im iz robnih zaliha ustupe cisterne te na taj način pokušaju riješiti problem dovoza na dulje razdoblje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.