Hrvatski radio

Radio Knin

Grad Knin uručio donaciju kninskoj bolnici

06.05.2021.

13:24

Autor: Vesna Jašek

Grad Knin uručio donaciju kninskoj bolnici

Grad Knin uručio donaciju kninskoj bolnici

Foto: - / -

Kninska bolnica „Hrvatski ponos”, dobila je danas vrijednu donaciju. Riječ je o suvremenom ultrazvučnom uređaju sa sondama. Njegova je vrijednost 374 tisuća 450 kuna, a novce je, u svojemu proračunu, osigurao grad Knin.

Riječ je o collor doppleru, mobilnom širokopojasnom digitalnom ultrazvučnom uređaju, koji će biti velika pomoć liječnicima u različitim dijagnostičkim postupcima, kazala je danas, prilikom svečane primopredaje, ravnateljica bolnice Tatijana Šipalo Lilić.

U zadnjih godinu- dvije dana, odjel radiologije dijelom je obnovljen, postavljena je nova stolarija, što se tiče ionizirajućeg zračenja, što je podiglo razinu zaštite na radu, a ovaj će uređaj podići razinu usluge prema pacijentima, istaknuo  je voditelj Poliklinike za dijagnostičko-terapijske djelatnosti, dr. Darko Horvat.

Grad Knin, svake godine u protekle četiri, kontinuirano osigurava sredstva, kojima se nabavljaju uređaji i oprema kninska bolnica, i tako pomaže djelatnicima da svim pacijentima osiguraju najbolju uslugu, naglasio je gradonačelnik Marko Jelić.

Jer, ne treba zaboraviti, usluge kninske bolnice koriste stanovnici iz cijele Dalmacije.

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.