Hrvatski radio

Radio Knin

Grad Knin zapošljava 30 ljudi putem javnih radova

04.04.2019.

16:19

Autor: Lidija Grubišić

Pixsell

Pixsell

Foto: - / -

Programom "Javni radovi za ljepši i zdraviji Grad Knin 2019", bit će zaposleno 30 osoba. Grad Knin upravo je objavio javni poziv za zasnivanje radnog odnosa na rok od šest mjeseci u sklopu programa uređenja i zaštite prostora i okoliša na području grada.

Cilj ove mjere je društveno korisnim radom povećati zapošljavanje, afirmirati socijalnu uključenost nezaposlenih i ublažiti socijalne posljedice nezaposlenosti. 

Ovaj program obuhvaća niz komunalnih poslova, revitalizaciju javnih površina, zaštitu okoliša, uređenje i čišćenje prostora spomenika kulture, te sanaciju i uklanjanje ruševnih objekata. Ako vremenski uvjete ne budu dozvoljavali obavljanje planiranih poslova, osobe će raditi druge poslove poput čišćenja zatvorenih javnih prostora u vlasništvu grada i dostave namirnica starijima i nemoćnima i slično.

Ciljane skupine nezaposlenih su stariji od 50 godina, osobe s invaliditetom , hrvatski branitelji, korisnici zajamčene minimalne naknade, roditelji s četvero i više djece kao i djece s teškoćama u razvoju i ostale osobe kategorizirane kao teže zapošljive.

 

Javni poziv je otvoren osam dana, a svi zainteresirani prijavni obrazac mogu preuzeti na službenim internetskim stranicama grada Knina . Javni radovi trajat će dakle šest mjeseci, a kada će početi – Grad će utvrditi u dogovoru s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.