Hrvatski radio

Radio Knin

Grad počastio Kninjane bakalarom

24.12.2019.

15:06

Autor: Dragan Gligora

Grad počastio Kninjane bakalarom

Grad počastio Kninjane bakalarom

Foto: - / -

Već tradicionalno Grad Knin organizira podjelu, a Dom Hrvatske vojske u svojoj kuhinji priprema bakalar za Badnjak. Tako je bilo i danas. U restoranu Doma podijeljeno je 250 porcija ukusnog bakalara, koje je pripremila kuharica Ana Gašpar sa svojim osobljem.

Kuharice restorana Doma HV-a pripremaju bakalar na bijelo, a kako se pravi tako dobar bakalar rekla nam je voditeljica smjene Ana Gašpar. Za 250 porcija bakalara potrebno je 25 kilograma bakalara, 75 kilograma krumpira, 12 litara bijelog vina, maslinovo ulje, kapula, češnjak, sol i papar. Važno je, kaže Gašpar, i da se ona prva voda u kojoj se umače bakalar baca, a za kuhanje koristi tek ona druga voda.

Građanima se svidio bakalar, a kažu da je ovaj najbolji jer se spravlja u velikim količinama. Brojni Kninjani na bakalar dolaze svake godine, a oni koji su prvi put kušali ovu deliciju kažu da će svakako doći i iduće godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.