Hrvatski radio

Radio Knin

14:22 / 14.03.2017.

Autor: Lidija Grubišić

Građani i dalje inzistiraju na otpisu duga za vodu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadesetak kninjana koji ne mogu dobiti darovnicu za stan ili kuću jer nisu podmirili dug za vodu koji datira još od 2000.-2007. godine, danas su predali zahtjev Komunalnom poduzeću Knin u kojemu traže rješenje o dugovanju od 1. siječnja 2016. do danas i ukoliko ga ima,kažu, sve će podmiriti.

Za sporni dug od prije deset i više godine,kažu da je otišao u zastaru.

"Komunalac želi naplatiti ono što je nenaplativo. To je jednostavno lov mutnom". Ako ovim ništa ne uspijem riješiti, rješenje ću tražiti sudskim putem", rekao je Mato Mišić koji za vodu duguje 10.800 kuna.

Nezadovoljni građani od Komunalnog poduzeća očekuju da u roku 30 dana, kako to nalaže Zakon o općem upravnom postupku, dostavi rješenje o dugovanju. U protivnom, tražit će od Ministarstva uprave da preko svojih inspekcijskih službi obavi nadzor nad provođenjem zakonitosti rada Komunalnog poduzeća.

Direktorica Komunalca Sanja Bebek kaže da je prema Zakonu o obveznim odnosima dug građana nemoguće otpisati. U zakonskom roku će odgovoriti na zahtjeve građana, te im poručuje da problem trebaju rješavati sa Središnjim Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje koji zahtjeva potvrdu o podmirenju svih troškova stanovanja, pa tako i za vodu.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.