Hrvatski radio

Radio Knin

Gradski vijećnici usvojili rebalans proračuna

01.12.2015.

15:22

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina na kojoj je usvojen treći rebalans gradskog proračuna. Trećim izmjenama i dopunama, proračun Grada Knina umanjen je za deset milijuna kuna, pa tako ukupni primitci i izdaci sada iznose 56, 4 milijuna kuna.

No, prije glasovanja o rebalansu, gradski su vijećnici morali prihvatiti  amandman koji se odnosi na 70 tisuća kuna tekuće pričuve koje je za rad kninske vatrogasne postrojbe doznačila Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Najveće promjene u stavkama proračuna odnose se na sanaciju odlagališta otpada Mala Promina, vrijednu nešto više od 9 milijuna kuna. Naime, zbog tehničkih razloga, ona će biti realizirana iduće godine. 

Rashodi grada povećani su  zbog proslave  20-te obljetnice vojne operacije "Oluja" i to sa 100 000 na 170 000. Više novca otišlo je tada i na uređenje zelenih površina i  parkirališta.

Neke nerazvrstane ceste,koje su ušle u gradski proračun, ove godine ipak nisu uređene zbog čega je proračun manji za 370 tisuća kuna. To je Kovačićeva ulica, Gajeva, ulica Ante Anića te Gospodnetićev put.

Kako Grad još uvijek nije isplatio sve sportske i studentske stipendije, a to mora učiniti do kraja godine,  rebalansom proračuna povećana su sredstva za ovu stavku i to sa 155 000 na 258 000 kuna.

Gradski vijećnici su usvojili i pravilnike o radu Pučkog otvorenog učilišta i Narodne knjižnice Knin, te donijeli odluku o načinu financiranja mjesnih odbora koji , inače, od iduće godine više neće biti proračunski korisnici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.