Hrvatski radio

Radio Knin

Gradsko vijeće usvojilo rebalans proračuna

27.04.2016.

10:50

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradsko vijeće Grada Knina usvojilo je prvi ovogodišnji rebalans gradskoga proračuna. Ukupni prihodi i primici grada uvećani su za 12,3 milijuna kuna. Naime, nešto manje od 12 milijuna kuna odnosi se na višak prihoda za pokriće prenesenog manjka prihoda i primitaka iz prethodnih godina.

No, prije donošenje rebalansa, gradski su vijećnici usvojili izvješće o izvršenju proračuna Grada za 2015. godinu. A prošlu je godinu Grad završio u minusu od 4 milijuna kuna. Sada je taj manjak trebalo ukalkulirati u proračun, zbog čega se , između ostalog,išlo u izmjene.

Izmijenjenim Programom socijalnih davanja, našlo se novca za šest novih studentskih i sportskih stipendija. Ta je stavka sada uvećana sa 155.000 kuna na 203.000 kuna.

Za ravnatelja Kninskog muzeja ponovno je izabran Zvonimir Jelić koji se, inače, jedini javio na natječaj. Gradski su vijećnici usvojili i Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Knina. Nagradu grada Knina dobit će: arhitekti Ante Vrban i Jerko Rošin, zaslužni za vanjsko i unutarnje uređenje crkve GVHKZ, kipar Miro Vuco, autor spomenika dr. Franje Tuđmana na tvrđavi, tvrtka Graditelj svratišta, poduzeće Čistoća i zelenilo i zamjenik zapovjednika JVP Knin Marko Ivić. Za promicanje znanja i obrazovanja u zanimanju frizera Grb grada dobit će Vesela Grcić. Grb grada posthumno se dodjeljuje Slavici Šimić, nekadašnjoj ravnateljici OŠ dr. Franje Tuđmana i sportskom djelatniku Zdravku Bužonji. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.