Hrvatski radio

Radio Knin

HGSS otvorio ispostavu u Kninu

23.12.2019.

15:25

Autor: Nives Hladnić

HGSS otvorio ispostavu u Kninu

HGSS otvorio ispostavu u Kninu

Foto: - / -

Ispostava je opremljena gotovo za sva spašavanja kojima se služba bavi. U Kninu je 10 spašavatelja, a najčešće akcije koje se događaju na kninskom području su potrage za starijim, dementnim osobama.

Hrvatska gorska služba spašavanja otvorila je u Kninu novu ispostavu, u čije je uređenje i opremu uloženo više od 200 tisuća kuna.
O ispostavi govori Mislav Čupić, pročelnik stanice Šibenik.


Ova ispostava ima posebnu vrijednost jer se nalazi podno najviše hrvatske planine, koja tek postaje turistički i gospodarski atraktivna, istaknuo je dugogodišnji pročelnik HGSS-a, danas dopročelnik Vinko Prizmić


Kao dugogodišnji suradnik HGSS-a, Milovan Kević, pročelnik službe 112 u Šibeniku, rad spašavatelja ocijenio je besprijekornim


Tijekom svečanosti otvorenja ispostave čulo se kako su na kninskom području najčešće akcije spašavatelja - potrage za starijim, dementnim osobama. HGSS u Kninu, kao ispostava Stanice Šibenik od danas se nalazi u Imotskoj ulici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.