Hrvatski radio

Radio Knin

Hoće li MORH dati logističku potporu gradu?

21.07.2015.

16:56

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Koliko će sredstava Vlada uložiti u samu proslavu 20. obljetnice vojne operacije Oluja", ovo je pitanje na sjednici Gradskoga vijeća uputio gradonačelnici  HDZ-ov vijećnik Ivan Uzun.

Ne sporeći da je Vlada uložila znatna sredstava u velike kninske projekte, kao što je nova Gospina crkva, gradonačelnica kaže kako joj još nije poznato kojim će sredstvima Vlada sudjelovati u samoj proslavi tim više što  još  nije pozvana na sastanak Središnjeg odbora za obilježavanje 20. obljetnice Oluje. "Do sada je Grad imao logističku potporu MORH-a i Ministarstva hrvatskih branitelja, no ove godine,po svemu sudeći, ne može računati na pomoć Hrvatske vojske",rekla je Josipa Rimac. Pozvala je sva resorna ministarstva koja su zadužena za organizaciju proslave da snose dio troškova jer to je nacionalni blagdan.

SDP-ov saborski zastupnik Ivan Klarin održao je konferenciju za novinare u Šibeniku na kojoj je pak istaknuo kako je Vlada u proslavu Oluje uložila 35 milijuna kuna. "Samo deset milijuna dala je za gradnju crkve, velika sredstva uložila je na stalni muzejski postav, kao i na uređenje Tomislavove ulice. Vlada je podržala Knin odobrivši joj i europska sredstva, tj. 25 milijuna eura  za obnovu stare jezgre",naglasio je Ivan Klarin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.