Hrvatski radio

Radio Knin

I treći dan na području naše županije nema novooboljelih

20.04.2020.

10:42

Autor: Vesna Jašek

I treći dan na području naše županije nema novooboljelih

I treći dan na području naše županije nema novooboljelih

Foto: - / -

Na području Šibensko kninske županije, ni treći dan nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Tako je ukupan broj zaraženih i dalje 81. U odnosu na jučerašnje podatke, još su dvije osobe ozdravile, pa ih je ukupno 20 izliječenih.

Današnje priopćenje Stožera civilne zaštite prenosimo u cjelosti:

"Na području naše županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 81.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 10 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas imamo 20 ozdravljenih osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 426 osoba, od čega je 279 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 357 osoba. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije. Ubuduće će tako, stanovnici naše županije slobodno moći putovati iz grada u grad, općine u općinu ili u bilo koje mjesto u Šibensko-kninskoj županiji. E-Propusnice će biti potrebne samo za odlazak na područje druge županije. Što se tiče otoka, i dalje je na snazi Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu.

Treći dan za redom smo bez novooboljelih, od danas unutar županije možemo se kretati bez e-propusnica, ali to ne znači da se možemo opustiti što se tiče epidemioloških preporuka. I dalje apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati."

 

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.