Hrvatski radio

Radio Knin

Ispraćaj 2. hrvatskog vojnog kontingenta u Litvu

30.12.2019.

16:03

Autor: Nives Hladnić

Foto: PIXSELL

Foto: PIXSELL

Foto: - / -

Svečanost je održana u kninskoj vojarni 4. gardijske brigade Pauci. 188 pripadnika s 15 vozla Patria u Litvi će biti dio borbene skupine pod vodstvom Savezne Republike Njemačke. Nakon svečanosti u vojarni, trojici pripadnika Gardijske mehanizirane brigade uručeni su ključevi stanova u Kninu.

Misija u Litvi obrambenog je karaktera i Hrvatska vojska dio je međunarodne potpore miru, kazao je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov


Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević postrojenim Paucima je poručio


Ugled koji Hrvatska vojska uživa u svijetu rezultat je kombinacije iskustva iz Domovinskog rata i mladosti. I ovih 188-ero su motivirani, obučeni i spremni


Posebnu zahvalu za vojnu prisutnost u njezinoj zemlji, u kninskoj vojarni izrazila je veleposlanica Litve JŪRATÈ RAGUCKIENÈ. 


Nakon svečanog ispraćaja, ministar Krstičević i general Šundov su, zajedno s državnim tajnikom Nikolom Mažarom, trojici pripadnika Gardijske mehanizirane brigade, uručili ključeve stanova.

Poslušajte državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanja Nikolu Mažara, a potom i dvojicu pripadnika Gardijske mehanizirane brigade, Ivicu Glavinovića i Stipana Đulu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.